Forums

Spotify issues

Auteur Réponses
larsa Mardi 16 Février 2010 à 3:55
larsaAnonymous

Hello all,

Came across this nice looking app due to some problems I have had during the last weeks. Anyhow, here is what I have today:

I am running Sabayon 5 on my laptop. I installed the outdated PlayOnLinux 3.7.r1 (as it was the one available as per today, it might be I update the ebuild as well now.. :P)

After successfully installing POL to my system, I went straight to the Spotify application in order to have it installed. When the process ended, I even got the login for Spotify up. I logged in, but the application window was splitted, I could only see the top right section of the application window (the one with the music suggestions). I closed the application, tried choosing to run it under wine 1.1.38, 1.1.34 etc, but it all ends up with same error message when I try to start it again.. Not quite sure which module it can not find:

Running Spotify
/Spotify: No such file or folderLinux/wineprefix/Spotify/drive_c/Programfiler
wine: Did not find the module


Running a ls on the folder gives the correct output in my eyes:
lars-e@njord ~ $ ls /home/lars-e/.PlayOnLinux/wineprefix/Spotify/drive_c/Programfiler/Spotify/
spotify.exe Uninstall.exe

lars-e@njord ~ $ wine --version
wine-1.1.38


Any inputs?
Dr Phil Mardi 16 Février 2010 à 11:14
Dr Phil

I have no idea. =(
But try reinstalling, and look for any info in the terminal when it installs.

Are you using Compiz? It might help if you right-click on the Spotify-icon, choose "Configure wine", go to "Graphics" and disallow the window manager to do anything.

If nothing of this works, try to download and use the standalone exe. Many people say it works better than the installation-based version.

But I am sorry, all of this is just ideas and I have no clue if this will work or not. =(
larsa Mardi 16 Février 2010 à 16:33
larsaAnonymous

Well, tried the reinstall yesterday, to see if I found anything useful in the terminal, but I did not pick up anything special from it. Have added it to pastebin as well:
http://pastebin.com/m5eef5a16

Will try the standalone if I am not able to get it up and running again, gets pretty quiet without music in the house now.. :P

All ideas and suggestions has a purpose, at least they gives the possibilities to find out what's wrong! :)
Dr Phil Mardi 16 Février 2010 à 17:00
Dr Phil

I couldn't see anything wrong in your pastebin. =/
I really have no idea now, I hope it'll work for you somehow. =)
NSLW Mardi 16 Février 2010 à 21:30
NSLW

I couldn't see anything wrong in your pastebin. =/
I really have no idea now, I hope it'll work for you somehow. =)

Quote from Dr Phil

I do see what's the problem. This line

PROGRAMFILES=`wine cmd /c echo "%ProgramFiles%"` #Lets get the "Program Files"-folder

needs to be changed to this line

PROGRAMFILES=`wine cmd /c echo "%ProgramFiles%" |tr -d '\\015' | tr -d '\\010'`
I already did that.
Dr Phil Mardi 16 Février 2010 à 22:32
Dr Phil

Okay, great!
Please explain what the difference is and why I should have written that in the script. =)


EDIT: I think I looked at this thread when I used that line. Should it be updated or is this just for some programs?

EDIT2: Larsa, that means it should work if you reinstall the program. =)

Edité par Dr Phil

NSLW Mercredi 17 Février 2010 à 10:50
NSLW

Okay, great!
Please explain what the difference is and why I should have written that in the script. =)

Quote from Dr Phil

First line will work for <=wine 1.1.35 and second line will work for all wines. Second line removes new line character from PROGRAMFILES which was introduced in Wine 1.1.36.
Quentin PÂRIS Mercredi 17 Février 2010 à 12:04
Quentin PÂRIS
Admin

Nope ! You need to remove these two lines ! They cause bugs on french version of wine. Please read the last news
Dr Phil Mercredi 17 Février 2010 à 14:29
Dr Phil

Oh, well. Change the script and notify us in this thread so Larsa can reinstall as soon a spossible.
Quentin PÂRIS Mercredi 17 Février 2010 à 15:02
Quentin PÂRIS
Admin

I changed it. Please test it :)
Dr Phil Mercredi 17 Février 2010 à 15:21
Dr Phil

I uninstalled and installed it.
For some reason i could only see the lower right part of the window, but I didn't get any error messages, neither in the installation or when running the program.
Although, the window became and stayed fully visible if I started to rezise it.

I also tried without Compiz and "Allow the window manager ..." in all possible combinations, didn't get any better. =(

So if you want to see your window, you gotta resize it. ^^

EDIT: I think the installation was working for me with the original "locate Program Files"-thing, but I had not reinstalled it since I installed it the first time. (A couple of wine-versions ago.)

Edité par Dr Phil

Quentin PÂRIS Mercredi 17 Février 2010 à 15:26
Quentin PÂRIS
Admin

I think program files var is now working fine (with the latest pol version). Your problem is strange...
Dr Phil Mercredi 17 Février 2010 à 16:31
Dr Phil

Yeah, probably some wine+spotify issue, although it was reported "gold".. =)
Vous êtes ici: Index > PlayOnLinux > Spotify issues