The forum

Age Of Empires

Graphics Issue

Author Replies
improponibile Friday 6 June 2014 at 19:59
improponibileAnonymous

Hello to all the community,

I'm trying to run Age Of Empires on PlayOnMac.

The problem I'm encountering is related to the resolution. If I play in windowed mode, the game runs just fine. 

Once I push ctrl+enter to toggle full screen, the graphic is messed up and I cannot distinguish anything on the screen, since it just starts flickering.

Any suggestions or parameters to set?

 

 

 

 

improponibile Monday 9 June 2014 at 0:40
improponibileAnonymous

I add the error I get in the debug:

X Error of failed request: BadWindow (invalid Window parameter)
Major opcode of failed request: 10 (X_UnmapWindow)
Resource id in failed request: 0xc00001
Serial number of failed request: 281
Current serial number in output stream: 284
Quentin PÂRIS Monday 9 June 2014 at 1:05
Quentin PÂRIS
Admin

Try with Wine 1.6.2
improponibile Monday 9 June 2014 at 1:25
improponibileAnonymous

Thanks for the answer.

I am trying to run AoE through Voobly, The last version of Wine supporting Voobly is the 1.3.34, that is the one I'm using. I tried with newer versions with no success.

Currently, I am able to run the game at full screen, but the right part of my screen is not responding in the game. I think it's a problem more complex than I thought.

My configuration is MacOs 10.9.3 and PlayOnMac 4.2.2, MacBookPro 2009.
Quentin PÂRIS Monday 9 June 2014 at 1:26
Quentin PÂRIS
Admin

Sorry, it's very hard to help you since Voobly is not supported at all. We do not have it to try
improponibile Monday 9 June 2014 at 1:40
improponibileAnonymous

Of course, I perfectly understand. I left my configuration here, in case someone one day would find any solution. Thanks for the support.
You are here: Index > PlayOnMac > Age Of Empires