The forum

Problem in kubuntu, dialogs are not shown properly

Author Replies
trax Monday 18 June 2018 at 21:42
traxAnonymous

I tryed using play on linux on ubuntu with the KDE desktop, unfortunatelly all wine windows shown are only a small 100x200 pixel large thing in which you can not see any content not even the full title bar.

is there a fix for that?

Tutul Tuesday 19 June 2018 at 19:05
Tutul
Moderator

The script use an old version of wine that may have some problem with some libraries.

You must go the the wine directory (in ~/.PlayOnLinux), the wine version's folder you're using for that app, and remove libfreetype / libz libraries. It should fix it

Edited by Tutul


Gentils modérateur dans mes bon jours - Attention, à tenir hors de portée des enfants. En cas de contact, veuillez immédiatement rincer à l'eau clair. Peut provoquer des sueurs froide !
Ora Sunday 15 July 2018 at 21:03
OraAnonymous

Hello,

I have the same problem (Lubuntu 18.04, installed yesterday), but I'm very new to the system and, unfortunately, I don't know how to do what you just mentioned. I can see that in the folder /home/*username*/.wine/dosdevices/z: there are folders named lib and lib64, but I don't know if what you said means I should delete all of their contents, or..? :) I'm sorry if this is a stupid question, but I've just switched to Linux for the first time in my life. I tried searching for an explanation, but I always just find brief instructions similar to yours that seem to take for granted that users know their way around the system.

Thanks in advance!

Tutul Sunday 15 July 2018 at 22:34
Tutul
Moderator

not .wine but the wine directory in .playonlinux


Gentils modérateur dans mes bon jours - Attention, à tenir hors de portée des enfants. En cas de contact, veuillez immédiatement rincer à l'eau clair. Peut provoquer des sueurs froide !
Ora Sunday 15 July 2018 at 22:42
OraAnonymous

There I have the folders gecko, linux-amd64, linux-x86 and mono, but all of them are empty. (That's where I looked first, but since there were no files, I thought maybe I'd double-check in the wine dir, sorry for not clarifying that in the first place.)

 

Edit: after several other tries, the installer started working normally. I didn't do anything special, it just seems to have changed its mind. :) However, some other windows in PoL (say, Wine configuration) still start as a useless little white bar that I can't resize.

Edited by Ora