You are here    Forums    PlayOnLinux    3D acceleration message issue fr

The forum

3D acceleration message issue

Author Replies
diod Wednesday 17 June 2009 at 18:01
diod Anonymous

Hello, I have a minor problem:

Every time I launch "PlayOnLinux" a message popups telling that I don't have 3D acceleration, but I have, I have official NVIDIA drivers installed and video card that supports openGL, I'm using Crunchbang Linux 8.10.02 ( based on Ubuntu 8.10 and featuring openbox ) . I know that's only minor problem but I still would like to know why "PlayOnLinux" can't detect my 3D acceleration and how to fix it.

Thank You for your time and support.

P.S. Sorry for my broken English.:incertain:
NSLW Wednesday 17 June 2009 at 18:11

1) Is this 64 bit OS?

2) go to Settings->System->GLXInfos
Do you have DirectRendering : Yes in third line?
If that isn't the case then you have to re-install your graphic drivers as they may be broken.
diod Wednesday 17 June 2009 at 18:27
diod Anonymous

1) No, its 32bit OS
2) "GLXInfos" tab is blank. I noticed that in "System->System" tab is line "Your video card:" and its empty too, maybe that's the reason, something cant detect my video card, but I have played some games already (linux native ones, not installed with wine or PlayOnLinux) and they worked fine.
NSLW Wednesday 17 June 2009 at 18:37

2) "GLXInfos" tab is blank.

Quote from diod

And it shouln't be please uninstall your graphic card drivers and then install them once more time.
Ghostofkendo Thursday 18 June 2009 at 0:06

Hi diod,

To my mind, your problem just come from the fact that mesa isn't installed. (The issue you exposed in your first message is typical when mesa is lacking) ;-)


Ghost of Kendo (GoK): You can't spell EVIL without vi :devil: